Letos to s táborem neby­lo jednoduché. Všich­ni víme, jak probíha­lo jaro a jaké kom­p­likace s sebou při­nes­lo. Stále jsme však doufali, že i přes dočas­né přerušení čin­nos­ti skautů (schůzek, výprav a dalších akcí), nakonec na tábor pojedeme a přípravy jsme neza­s­tavo­vali. Nakonec se situ­ace začala uvolňo­vat a my jsme začali zjišťo­vat, jaký dopad to bude mít na průběh táb­o­ra. Na něk­terá nová doporučení a opatření jsme se museli řád­ně připrav­it.

Tím­to bychom chtěli vel­mi poděko­vat všem, kteří nám pomohli tábor po různých stránkách zajis­tit. Dík patří hlavně Hasičům Choceň, rod­ině Prudičových ze Skořenic, SPŠCH Par­du­bice, Uni­verz­itě Par­du­bice, všem ostat­ním dár­cům dez­in­fekce, rodičům a členům střediska Ská­ly Choceň, kteří se postarali o dopravu zavazadel, mater­iálu a dětí na a z tábořiště, také fir­mě Hroší stav­by Mora­va, a. s. za finanční dar na Zdravověd­ný pro­jekt pro skau­ty a skautky, který se během táb­o­ra uskutečnil. Dík patří také všem vedoucím a ostat­ním členům střediska, kteří se jakkoli podíleli na přípravě a chodu samot­ného táb­o­ra, bez nich by to neš­lo!

Během táb­o­ra se nám ale podaři­lo opět prožít báječná dobro­družství v různorodých etapových hrách. Světlušky se vydaly na ces­tu kolem svě­ta s Willy Fogem a skautky zase do bra­davické Školy čar a kouzel. Také odd­íl vlčat se pustil do stav­by vlast­ního svě­ta z kostiček na motivy hry Minecraft a skau­ti prožili příběh posád­ky amer­ick­ého bom­bardéru B-25, který havaroval v Číně po nále­tu na Tokio.

Všich­ni jsme si i přes počáteční nejis­to­ty a zádrhe­ly tábor nakonec užili. Za odměnu si teď společně můžeme připome­nout něko­lik zají­mavých momen­tů z našich fotografií.

Celou foto­ga­lerii od Majdy najdete zde, od Voj­ty zde, od Hom­i­na zde a fotografie z pro­jek­tu první pomo­ci pro skau­ty a skautky najdete zde.