Hned co začaly první let­ní dny se celé naše středisko Ská­ly Choceň vyda­lo na let­ní tábor do Prorubek. Všich­ni společně jsme mohli začít neza­pomenutel­ných čtrnáct dní plných zábavy, dobro­družství, nových zkušenos­tí, sluníč­ka i dešťů a spous­ta dalších věcí.

I když jsme jeli všich­ni společně, světlušky se pak samostat­ně vydaly na další ces­tu. Za odváž­nou Vaianou. Po celých čtrnáct dní se jí snaži­ly pomoc najít ztra­cené srd­ce Thé Fiti a navrátit ho na své mís­to, aby tím zachráni­la svo­ji ves­ni­ci. na ces­tě se však setká­valy i s nepřáteli, kteří jim chtě­ly úkol překaz­it. Světluškám se však podaři­lo pře­moct jak oslňu­jícího kra­ba a válečné kokosy, tak i Thé Ká, kvůli které málem přiš­ly dokonce o svo­ji loď. Jejich společníkem se v průběhu plav­by stal polobůh Mauí, od kterého se mohly naučit, jak se ori­en­to­vat pomocí hvězd nebo správně nap­nout plach­tu.

Nakonec se všem týmům podaři­lo spo­jit a vrátit srd­ce zpět Thé Fiti. Na kon­ci nechy­běla ani zasloužená hosti­na.

Kromě putování s Vaianou si světlušky po celou dobu táb­o­ra mohly plnit světýl­ka (odborky), díky kterým se dozvědě­ly více o témat­e­ch, co je baví. Také jsme si zahrá­ly spous­tu her, nauči­ly jsme se nové doved­nos­ti a zapo­ji­ly i šikovné ručičky do spous­tu aktiv­it. Nechy­bě­ly ani slavnos­t­ní ohně, které k táboru odjakži­va patří.

Doufáme, že si děti tábor uži­ly a děku­jeme za úžas­ných čtrnáct dní.

Fotky z táb­o­ra zde

Video z táb­o­ra zde