Den ses­ter­ství neboli den zamyšlení slaví 22. úno­ra všich­ni skau­ti a skautky po celém světe. Název v sobě ukrývá pointu toho­to svátku. Má totiž připomí­nat všem skautkách a skautům, že ve světě mají spous­tu ses­ter a bra­trů skautů bez ohle­du na jazyk, barvu pleti nebo národ­nost. Pro­to ten­to svátek kaž­doročně slavíme spolu s naši­mi ses­tra­mi skautka­mi a mys­líme na všech­ny ses­try s který­mi jsem díky skau­tu spo­jené.

Aby­chom se podí­valy i trochu na tu his­torii, den ses­ter­ství se slaví už od roku 1926. Ale proč zrov­na tenhle datum? Přes­ně v ten­to den se totiž nar­o­dil zak­la­da­tel skautin­gu Robert Baden-Pow­ell a jeho žena Olave Baden-Pow­ellová, zak­la­datel­ka dívčího skautin­gu.

Letošní schůz­ka na Den ses­ter­ství byla ve zna­mení přírody. Sešli jsem se se skautka­mi v jejich klubovně a rozdělily se tří skupin. Aby se světlušky se skautka­mi lépe poz­naly byly skupiny promíchané. A pro­tože se příro­da nejlépe zkoumá venku, vyrazi­ly holky do víru Choceňských parků. Po ces­tě je čekaly různé úkoly, díky kterým se dozvědě­ly spous­tu zají­mavostí o tom, jak příro­da fun­gu­je a co je potře­ba dělat pro to, aby­chom s ní žily v míru a lásce.

Ten­to den je pro všech­ny skau­ty na světě důležitý a doufáme, že i nadále neb­udeme zapomí­nat na to, kolik lidí je naši­mi ses­tra­mi a bra­try a že něk­teří se nema­jí tak dobře jako my. Pro­to je můžeme navštěvo­vat v myšlenkách nejen 22. úno­ra.