O vík­endu 14. - 16. říj­na světlušky vzlét­ly na první velké dobro­družství toho­to roku. A do vzduchu je vznes­lo tisíce balónků.

Jako celý ten­to škol­ní rok, provázel i tuto výpravu příběh o plnění snů Vzhůru do oblak. Už na schůzce světlušky sbíraly heli­um, kterým pak napusti­ly obrovský balón a mohly i se svým domečkem vyletět vstříc dobro­družství mezi obla­ka.

Hned v sobo­tu ráno se tedy holky vydaly na první dobro­družství do Hrad­ce Králové. Tam navštívi­ly přírodověd­né muse­um se spousty zají­mavý­mi tvory a mohly se o nich dozvědět všeli­jaké infor­ma­ce. Tato zkušenost se hodi­la obzvlášť světluškám, které plní cho­vatelku a mohly si tak splnit nějaké úkoly.

Po obědě holky čeka­lo další dobro­družství. A to v Parku Na Větvi, kde bylo mezi koruna­mi stromů obrovské lanové cen­trum se spous­tou pro­léza­ček a síťových hřišť. Holky se nemohly dočkat až tam všech­no prozk­ouma­jí. Hned­ka vyrazi­ly za zábavou na stromech a moc se při tom bav­i­ly.

Pak se ale při­hodi­la nečekaná a mrzutá událost. Přišla bouře a zamo­ta­la balónky i s domečkem vysoko se větvích. Světlušky museli pro­lézt vše­mi pro­léza­čka­mi a vymo­tat domeček ze stro­mového sevření. Uži­ly si při tom spous­tu zábavy a vůbec se jim nechtě­lo Park Na Větvi opustit.

Když se unavené po dlouhém celo­den­ním ces­tování vráti­ly zpátky do klubovny, ještě je čekal velký úklid, jelikož při bouřce bylo v domečku všech­no rozházené. Zvlád­ly to ovšem bravurně. Pak už jenom sněd­ly večeři a zale­z­ly do svých spacáků.

Ráno je po sní­dani čekala posled­ní aktivi­ta. Mnozí by čekali, že byl úklid. Ale opak je prav­dou. Byl to pří­mo výbuch. Světlušky si totiž zkusi­ly vyro­bit vlast­ní sop­ku. Jako správné věd­kyně se jim to všem podaři­lo a tvářičky jim při tom jen záři­ly. Domů odcháze­ly se spous­tou zážitků a nových zkušenos­tí.

Fotky z výpravy si můžete prohléd­nou zde: https://photos.app.goo.gl/KKfNZwqP2oqsjc3n7