V sobo­tu 16. 10. 2021 se v Dol­ní Dobrouči kon­al 31. ročník Závodů Skaut­ských Hlídek. Ačko­liv se náš roj toho­to závo­du pravidel­ně neúčast­ní, pozvání po dvouleté pauze se neda­lo odmít­nout. A naše světlušky byly dobře vybave­ny na chlad­né počasí i zálud­né úkoly na stanovištích.

ZSH je závo­dem tříčlen­ných hlídek a je připraven spíše pro starší (max­imál­ní součet věků dětí ve skupince nes­mí přesáh­nout 40 let u dívčího a 38 let u chlapeck­ého týmu), to nás však neo­dradi­lo a ve složení Méďa Danča Doležalová, Terez­ka Kopecká, Vio­l­ka Kopecká, Myš­ka Zor­ka Sejtková se holky umísti­ly na druhém místě v kat­e­gorii ben­jamínků s celkovým počtem bodů 171,5.

Ten­to tým byl nejsil­nější na stanovištích Mapy a Předání zprávy, co se týče času stráveného na trati – strči­ly by leck­ter­ou starší skupinku do kap­sy 😊

Mys­lím, že závod byl pro nás výzvou. Dokonce jed­na z našich světlušek Beruš­ka měla možnost poměřit síly se starší­mi skau­ty a skautka­mi. Beruš­ka Eliš­ka Jet­marová posílila hlíd­ku č.12 z Tře­be­chovic. Trio Elišek se umísti­lo na krás­ném 24. místě s celkovým počtem bodů 177.  Tomu­to týmu šlo šifrování, mapy a předávání zprávy.

Grat­u­lu­ji za odvahu všem zúčast­něným světluškám a věřím, že se těšíte na další výzvu. 😊 Děku­ji také doprovo­du Vénovi a Sáře za pomoc a pod­poru týmů.

Jíťa

Na fotky se můžete mrknout zde: https://photos.app.goo.gl/dXxQcWTrcSsDHT1c6