Pokud se během téh­le doby covi­dové už ukrut­ně nudíte, máme pro vás tip na jeden rodin­ný herní den (nebo tře­ba na blížící se jarní prázd­niny?). I přes všech­ny opatření se ještě ces­to­vat vlakem může, a když si pře­dem zajistíte místenky do kupé, nedo­jde snad ani k velké­mu riziku nakažení. Vyražte s rodin­nou a dět­mi do nyní prázd­ného cen­tra Prahy, abyste odhalili něk­terá tajem­ství Rych­lých šípů. Znáte je?

Před 80 lety stvořil Jaroslav Foglar, velký skaut, svět Stí­nadel, Von­tů, Jana Tleskače, jež­ka v kle­ci a samozře­jmě Rych­lých šípů. K narozen­inám jeho nejznámějšího díla Skaut­ská nadace Jarosla­va Foglara a Sdružení přá­tel Jarosla­va Foglara vytvoři­ly

rodinnou hru po městě

(podob­nou venkovním únikovkám), kter­ou si můžete jet bez­plat­ně zahrát do Prahy kdykoli do 14. 3. 2021 mezi 8 ráno a 21 večer. Doporuče­na je pro všech­ny od 8 let věku, ale i mladší hráči si s pomocí rodičů a sourozenců mohou užít spous­tu zábavy.

Jed­ná se o sou­bor něko­li­ka stanovišť, která jsou zaz­na­mená­na v mapě a pop­sá­na v Herním zápis­níku (ke stažení k dis­pozi­ci na webových stránkách výše - na hru si ho s sebou vytiskněte a vezměte si tužku). Stanoviště obcházíte, hledáte je ve výlo­hách, oknech, dvor­cích,… a hledáte na nich odpově­di na otázky z herního zápis­níku. Při­padáte si u toho jako v oprav­dových Stí­nadlech!
Na stanovištích se nacháze­jí nápovědy k otázkám. Odpově­di potom zapisu­jete do Herního zápis­níku. Na kon­ci čeká tajem­ný před­mět z knih o Rych­lých šípech. Poté můžete správné odpově­di odes­lat na již zmíněné webové stránce a soutěžit o ceny.
Celá ces­ta po stanovištích se dá obe­jít za 2 hodiny, s menší­mi dět­mi však trasa bude trvat déle, pro­to doporuču­jeme se teple oblí­knout a vzít si s sebou pořád­nou svačinu a teplý čaj.

Celá hra je výborně připravená, skvěle obzvlášt­ní ponurou a nud­nou zimu, která teď probíhá. Z vlast­ní zkušenos­ti doporuču­jeme jak pro dospělé, tak pro děti! A zvlášť pro skalní fanoušky Rych­lých šípů.
Pokud Rych­lé šípy neznáte a pře­ci na hru chcete vyraz­it, raději si o nich něco přečtěte, ať vás potom v tem­ných uličkách Prahy něco nepřek­vapí. 🙂

Pokud na hru vyrazíte, pochlubte se nám fotk­ou z nějakého stanoviště! 🙂 Budeme se těšit!

Více infor­ma­cí na www.rychlesipy.org