Milé maminky, tatínkové a světlušky, máme pro Vás špat­nou zprávu. Páteční schůz­ka NEBUDE.
Určitě vás neminu­ly Infor­ma­ce o zhoršu­jící se covid situaci a vzrůs­ta­jícím čís­lům. Bohužel vlád­ní nařízení se týká i nás - světlušek. Jelikož je nařízení plat­né od páteční půl­no­ci (resp. noc že čtvrt­ka na pátek) musím - ač vel­mi ner­a­da - zrušit posled­ní schůzku před Váno­ci.
Pokud situ­ace bude v novém roce lep­ší, sejdeme se  8. 1. 2021. :o)

Pře­jeme pohodové vánoční svátky a šťast­ný nový rok 2021.
Jíťa, Kočič­ka, Rol­nič­ka, Véna, Sára a Anič­ka

ZÁKAZ ORGANIZOVANÝCH AKTIVIT PRO DĚTI JE V PES 4 OBNOVEN OD 18. PROSINCE. ZNEMOŽŇUJE SCHŮZKY I VÝPRAVY

Vlá­da ČR rozhod­la 14. pros­ince na PES 4 a vydala mj. usne­sení č. 1332, kterým s plat­nos­tí od pátku 18. pros­ince zakazu­je skaut­sk­ou a obdob­nou čin­nost. 

Ste­jně jako v období říjen až listopad je opět výslovně zakázá­na naše běžná čin­nost. Tím­to jsou zakázány všech­ny druži­nové, odd­ílové a střediskové schůzky, výpravy i podob­né aktiv­i­ty pro oso­by ve věku 6 až 18 let. Výkon­ná rada důrazně doporuču­je ste­jně přis­toupit i k aktiv­itám pro děti mladší šesti let

Omezení je aktuál­ně plat­né do 23. pros­ince, ale pok­ládáme za vysoce nepravděpodob­né, že tato konkrét­ní omezení skončí ještě v roce 2020. Pokud bude v novém roce tře­ba obnovit čin­nost opět výlučně dis­tanční podobě, všech­ny zdro­je na skaut.cz/skautingdoma jsou nadále k dis­pozi­ci.

Na ostat­ní aktiv­i­ty se vztahu­jí pod­mínky plat­né pro běž­nou veře­jnost, mj. max­imál­ní velikost skupiny 6 osob, zákaz posky­tování uby­to­vacích služeb apod. Přehled­ně by se plat­ná omezení měla od 15. pros­ince objevo­vat na https://covid.gov.cz/

Dis­tribuce Betlém­ského svět­la není naší běž­nou čin­nos­tí a výslovný zákaz se na ni nevz­tahu­je. I nadále platí dříve vydaná doporučení celostát­ního týmu Betlém­ského svět­la a koron­avi­rového týmu, přiby­lo k nim přede­vším omezení velikosti skupiny na 6 osob. Nadále doporuču­jeme provádět rozdávání svět­la mimo budovy a pečlivě promyslet udržování rozes­tupů ve fron­tách. Pomo­ci může (ale není povin­né) pos­tupy konzul­to­vat napřík­lad s obec­ním úřa­dem nebo měst­sk­ou poli­cií. Do dis­tribuce Betlém­ského svět­la se mohou při dodržení plné obezřet­nos­ti zapo­jit i oso­by mladší 18 let, zapo­jení dětí ale nedo­poruču­jeme. 

Skaut­ská pomoc, do které je po celém Česku zareg­istro­váno již přes 800 dospělých skautek a skautů, pokraču­je bez omezení i během svátků. 

Jsme na kon­ci roku, který byl mimořád­ně náročný a zůstává jím až do samot­ného konce. Děku­jeme všem, kteří jste celý rok zod­pověd­ně přis­tupo­vali ke zdraví své­mu i zdraví osob, za které nesete zod­pověd­nost, ste­jně jako k naplňování skaut­ského poslání v nezvyk­lých čase. 

Se stiskem lev­ice

Josef Výprachtický - José
staros­ta

Petr Vaněk - Per­mi
mís­tostaros­ta a koordiná­tor koron­avi­rových opatření

koronavirus@skaut.cz