Milé maminky a tatínkové,
jistě jste si všim­li nového nařízení vlády ohled­ně omezení šíření nového viru. Ráda bych vám sdělila, že proza­tím (pokud nedo­jde ke zpřís­nění) neb­ude přeruše­na čin­nost světlušek - nechceme už rušit schůzky, víme jak hod­ně těžké to na jaře pro světlušky bylo. Pro­to se budeme snažit zajis­tit bezpečné prostředí tak, aby to na naši skaut­sk­ou čin­nost nemě­lo velký vliv.Dle nařízení vlády a doporučení Výkon­né rady Juná­ka pro naše skaut­ské schůzky tak od 5.10. 2020 až do odvolání platí:

  • na jed­notlivé akci uvnitř může být nejvýše 10 osob, na jed­notlivé akci venku může být nejvýše 20 osob - z toho­to důvo­du budou všech­ny nad­cháze­jící schůzky dělené dle poč­tu světlušek na dané schůzce. Budeme se opět snažit trávit co nejvíce času venku - na schůzky se budeme scházet před klubov­nou (u nástěnky napro­ti mlýnu). Prosíme, aby byly na venkovní schůzky světlušky připravené (baťůžek s pitím, věci na schůzku, oblečení a boty vhod­né ven). V pří­padě nepřízně počasí budeme na schůzky v klubovně.
  • během schůzek uvnitř musíme mít roušku
  • schůzek se mohou účast­nit oso­by bez příz­naků infekčního onemoc­nění a oso­by, které nej­sou v karan­téně

Na aktuál­ní pro­tiko­ron­avi­rová doporučení Výkon­né rady Juná­ka se můžete podí­vat zde: https://krizovatka.skaut.cz/…020 V pří­padě nejas­nos­tí nám napište.

SCHŮZKY V ŘÍJNU:

Pá 2. 10.  - SCHŮZKA (16:30 - 18:00)
(sraz venku před budovou)

Pá 9. 10. - SCHŮZKA
(sraz venku před budovou)

Pá 16.10. - SCHŮZKA
(Véno­va výpra­va, která měla prběh­nout v tom­to ter­mínu, se bohužel musí pře­sunout na neurči­to)

Pá 23.10. - SCHŮZKA
(sraz venku před budovou)

Pá 30.10. Podz­im­ní prázd­niny - schůz­ka není

Pá 6.11. - Pasování do šestek
Pasování do šestek je slavnos­t­ní událostí celého roje, kde jsou světlušky ofi­ciál­ně při­jaty do roje a jejich jméno je umístěno na rojovou hůl.
Nové světlušky zde dostá­va­jí také jejich první ces­tičku “Hvězd­nou lucer­nu”, kter­ou začne jejich světluškovské putování a poznávání.
Ces­tič­ka světlušky je takovým “pra­cov­ním sešitem” se kterým v průběhu roku pracu­jeme. Jed­ná se o sou­bor úkolů, které učí světlušku
zák­lad­ním světluškovským doved­nos­tem. Světlušky, které do roje už patří dostá­va­jí lucerničky o řád vyšší.
Za ces­tičku budeme vybírat 50 Kč.