Nový škol­ní i skaut­ský rok už otvírá poma­lu dveře a my tu jsme s první­mi infor­ma­ce­mi. Pro nováčky hned přip­isu­jeme i infor­ma­ce k naše­mu světluškovské­mu odd­ílu.

Prostřed­nictvím naše­ho Infor­mačníku Vás budeme infor­mo­vat o schůzkách a akcích, které pod­nikneme; vše bude také vždy zveře­jněno zde na našem webu.

Zák­lad­ní infor­ma­ce ke schůzkám světlušek:

- Všech­ny „nor­mál­ní“ schůzky budou probíhat tradičně každý pátek od 16:30 do 18:00 hodin, sraz je vždy u skaut­ské klubovny na adrese Jung­man­no­va 127, Choceň.

- Opět budeme psát kro­niku, kter­ou, prosíme, neza­pomíne­jte doma. V pří­padě, že na schůzku nemůžete doraz­it kro­niku pře­dat, bude nej­jednodušší kon­tak­to­vat vedoucího a kro­niku pře­dat nějaké jiné světlušce, která na schůzku při­jde.


- Na schůzky se budeme oblékat spíše do staršího obyče­jného oblečení, můžeme se občas ušpinit.  Dokud bude venku pěkně, budeme chodit ven, pro­to bude dobré nosit obuv na ven.


- Na schůzku je povin­né nosit věci na schůzku: deník (sešit A5 s tvrdý­mi deska­mi - nové světlušky si sami pořídí), tuž­ka, KPZ, uzlo­vač­ka, světluškovská Lucer­na a Nováček, přezůvky, pití, časopis Světýlko (až vyjde nové podz­im­ní čís­lo).


- Prosíme, dejte nám vědět (stačí email, esemes­ka), pokud by se Vaše světluš­ka pláno­vaně nemohla něk­teré schůzky zúčast­nit - rádi bychom při přípravě pro­gra­mu věděli, s jakým počtem dětí můžeme počí­tat. Děku­jeme!


- Hygien­ická opatření pro nový škol­ní rok budou kore­spon­dovat s opatření­mi ve školách. Bližší infor­ma­ce doplníme, až vyjde ofi­ciál­ní prohlášení vlády a násled­ně Juná­ka - českého skau­ta.

Akce, které nás čeka­jí:

11. 9. 2020 - SKAUTSKÉ ODPOLEDNE v rám­ci Afrikafes­tu
Pro děti bude v rám­ci tradičního Afrikafes­tu připravené odpoledne plné zají­mavých aktiv­it. Při­jďte mezi 15:30 a 17:30 na Ostrov za kinem Máj v Choc­ni, kde se budeme společně moci potkat.
Všech­ny rodiče také zveme na večerní fes­ti­val kapel Afrikafest, který pořádá naše skaut­ské středisko.
Schůz­ka v klubovně neb­ude.

18. 9. 2020 - PAMĚTNÍ DESKA SKAUTŮ V CHOCNI A STŘEDISKOVÝ OHEŇ
- středisková akce, která byla plánová­na už na duben 2020, bude probíhat slavnos­t­ní odhalení skaut­ské pamět­ní desky a násle­dovat bude slavnos­t­ní střediskový oheň, který tradičně probíhá v dub­nu na svátek sv. Jiří
- přes­né mís­to a časy ještě doplníme

PÁ 25. 9. 2020 - PRVNÍ SCHŮZKA SVĚTLUŠEK tradičně od 16:30 do 18:00 hodin

PÁ 2. 10. 2020 - SCHŮZKA

PÁ 9. 10. 2020 - SCHŮZKA

16. - 18. 10. 2020 - VÍKENDOVÁ VÝPRAVA SVĚTLUŠEK (Infor­ma­ce dodáme včas před výpravou, nyní si rez­ervu­jte ter­mín, ať nás jede co nejvíce! 🙂 Děku­jeme!)

Už se na Vás moc tešíme!

Anič­ka, Jíťa, Kočič­ka, Ron­ja, Sára a Véna