Vážení rodiče, 

vedení Juná­ka – českého skau­ta rozhod­lo, že od 11. břez­na do odvolání bude poza­s­tave­na vešk­erá běžná skaut­ská čin­nost. Jed­ná se o druži­nové schůzky, odd­ílové schůzky, výpravy, závody i akce skaut­ského vzdělávání. 

Jde o těžký krok, který navazu­je na rozhod­nutí při­jí­mané stát­ní­mi insti­tuce­mi v sou­vis­losti s aktuál­ní epi­demi­o­log­ick­ou situ­ací. Jako skau­ti a skautky cítíme naši společen­sk­ou odpověd­nost a chceme jed­nat s ohle­dem na ochranu starších a oslabených spolu­občanů. Jsme přesvědčeni, že jde o dobrý pre­ven­tivní krok ve správný čas. Doufáme, že skaut­sk­ou čin­nost budeme moci co nejdříve obnovit – budeme vás o tom samozře­jmě okamžitě infor­mo­vat.  

za Junák – český skaut, středisko Ská­ly Choceň, z. s.
Marké­ta Málková

Začněte s námi plnit Světluškovské listy!

Mezi vedoucí­mi světlušek jsme se shodli, že situaci nenecháme jen tak a že i přes zrušení společné čin­nos­ti chceme dále pokračo­vat ve skautin­gu a věno­vat se Vašim dětem, zvláště teď, když nemo­hou chodit do školy. Rozhodli jsme se, že budeme každý den vydá­vat malý pra­cov­ní list, kde budou jeden až dva úkoly, které si děti mohou dobro­vol­ně splnit, zopako­vat si tím tak znalosti ze schůzek a nebo se tak jen zabav­it.

Světluškovské listy, jak jim budeme říkat, budou vkládány na google disk (odkaz bude níže). Tam si je bez přih­lášení budete moci vol­ně stáh­nout a dětem list potom vytisknout. Světluškovské listy budou očíslovány a nový přibude vždy v noci před dalším dnem. První list bude pro den čtvrtek 12. 3. k dis­pozi­ci již od večera 11. 3., další list přidáme v noci ze čtvrt­ka na pátek (a tak budeme pokračo­vat, aby se na ně děti mohly vždy těšit). Světluškovské listy budou vycházet po celou dobu přerušení skaut­ské čin­nos­ti.

Plnění úkolů na lis­tech je čistě dobro­vol­né. 🙂

Odkaz na Světluškovské listy najdete zde: https://drive.google.com/drive/folders/10r44wg8rUsIZKMbv8MHMZ8ui9veUG7pc?usp=sharing