V pátek jsme se sešli s větší­mi bato­hy než obvyk­le, pro­tože karneval­ové róby zaber­ou mno­hem víc mís­ta. A také jsme tam museli scho­vat věci na spaní. Čekala nás totiž schůz­ka s pře­spáním. Během ní jsme se vyprav­ili s panem Foggem na taj­nou misi pro další část mapy, ten­tokrát nás náho­da zaved­la na karneval v Benátkách.

Ještě než začala večerní slavnost, zvládli jsme se na schůzce s Jíťou a Vénou naučit dopravní značky a zopako­vat si, jak se chováme ve městě v dopravním provozu, když jedeme tře­ba na kole. Potom už přišla Kočič­ka, schůzku jsme ukončili, najedli jsme se a začali jsme se převlékat do šatů a karneval­ových masek. Světlušky si s tím daly pěknou prá­ci a kostýmy hýři­ly bar­va­mi. Po nasazení masek nás už sko­ro nikdo nepoz­nal. Aby­chom se na takovém karnevalu uměli cho­vat, vše jsme si dopře­du vysvětlili a naučili jsme se řadový tanec, který se na karnevalu potom něko­likrát tančil. A hurá, karneval začíná!

V barevně osvětleném sále se svíčka­mi a světélky hrála krás­ná hud­ba a bylo zde i moc dobré občer­stvení. Přiví­tal nás prin­cipál bálu a poz­val nás na přípitek. Když byl bál zahá­jený, zača­lo se tan­co­v­at a zdvořile kon­ver­zo­vat. Sem tam se objevil nějaké gen­tle­man, který nás vyz­val k tan­ci. Během bálu bylo něko­lik tanečních soutěží s balónky. Jed­notliví hosté měli také příleži­tost se před­stavit a říci nám, odkud pochází a co je u nich v zemi zají­mavého. Přiví­tali jsme tu napřík­lad princeznu z Číny, princeznu z Čer­veného království, princeznu z Motýlího království nebo z Nád­h­erné země.

Když se panu Fog­govi podaři­lo během bálu získat další část mapy, bál poma­lu skončil a hosté se rozešli domů. I my jsme šli zpět do naší klubovny, kde jsme se převlék­li a připrav­ili si mís­to na spaní. Do večerky jsme si zahráli ještě pár krátkých her a poví­dali si o karnevalu. Potom už se nám oči zavíraly, pro­to jsme zale­zli do spacáků a poma­lu usí­nali.

Ráno po rozcvičce jsme uklidili velké spací letiště, nas­ní­dali jsme se a ještě chvíli vyplňo­vali úkoly z ces­tiček, mal­o­vali jsme dopravní značky a také jarní květiny. Čas roz­chodu se nachýlil a tak jsme se rozloučili světluškovským poz­dravem a rozešli jsme se domů.

Děku­jeme všem maminkám a tatínkům, kteří nám vylepšili naše pohoštění! 🙂

A zde je pár fotek z bálu: