A jak jsme se měli na výpravě v Chrudi­mi? To se můžete podí­vat na násle­du­jících fotkách. 🙂

A je tu po dlouhé době výpra­va! Páteční odpoledne jsme strávili ve vlaku, který nás dove­zl do cíle vík­endové výpravy. Večer násle­dovala světluškovská schůz­ka, tu jsme si udělali už netradičně v chrudim­ské skaut­ské klubovně, kter­ou jsme měli na vík­end půjče­nou.
Sobot­ní pro­gram byl pestrý. Stih­li jsme pro­jít Muzeum loutek, kde jsme si po skončení prohlíd­ky také vyro­bili stínové loutky a zahráli jsme si divad­lo. Záz­namy našich před­stavení najdete na kon­ci této stránky. Potom jsme se vydali na auto­bus, který nás dove­zl do Slatiňan. Tam už jsme začali šla­p­at po svých až ke Kočičí­mu hrád­ku, kde jsme koruno­vali nejrych­le­jší královnu. Z Kočičího hrád­ku jsme se pěšky vrátili do chrudim­ské klubovny, kde nás čekala chvíle odpočinku, obě­dovečeře a potom večerní pro­gram plný her. Nakonec jsme zakončili pro­gram oblíbeným Městečkem Paler­mem, ve kterém jsme se snažili vyřešit záhady tajem­ných uliček, kde se skrý­vali nejen lupiči bank a mafiáni. Po celém sobot­ním dni jsme pak unavení vle­zli do spacáčků a už jsme spali (teda něk­do ještě dlouho ště­be­tal, že holky?).
V neděli jsme po sní­dani už jen uklidili půjče­nou klubovnu, aby po nás nezůstal nepořádek, zabalili jsme si svo­je věci a vyrazili na vlak domů. Všich­ni jsme to stih­li a po pár pís­ničkách a hrách jsme už vys­tupo­vali v Choc­ni. Tak zas příště, světlušky! 🙂

                       

 

Stínová divadýl­ka, které světlušky vymysle­ly a hrá­ly v muzeu. 🙂